Bij de zorg voor iemand die ziek is met COVID-19.

Als u een verhoogd risico loopt op een ernstige ziekte, bijvoorbeeld mensen met een verzwakt immuunsysteem, oudere volwassenen en mensen met bepaalde onderliggende medische aandoeningen. Wanneer u werkt op een baan waar u veel met het publiek omgaat, vooral wanneer niet iedereen consequent een mondmasker draagt. Bijvoorbeeld buschauffeurs en supermarktmedewerkers. Bij het reizen in vliegtuigen, bussen, treinen of andere vormen van openbaar vervoer*, vooral als het voor een lange tijd op drukke vervoersmiddelen is. Wanneer fysieke afstand niet mogelijk is of wanneer u zich in een drukke openbare binnen- of buitenomgeving bevindt. Als u niet op de hoogte bent van de COVID-19-vaccinaties.

Kijk bij het kiezen van een mondmasker hoe goed het past. Door openingen kan lucht met ademhalingsdruppels langs de randen van het mondmasker naar binnen en naar buiten lekken. Kloven kunnen ontstaan ​​door het kiezen van de verkeerde maat of type masker en wanneer een mondmasker wordt gedragen met gezichtshaar.

Het is belangrijk om te controleren of het goed over uw neus, mond en kin past.

Controleer op openingen door uw handen rond de buitenranden van het masker te houden.

Zorg ervoor dat er geen lucht uit de buurt van uw ogen of uit de zijkanten van het masker stroomt. Als het masker goed past, voelt u warme lucht door de voorkant van het masker komen en kunt u het maskermateriaal bij elke ademhaling in en uit zien bewegen.

medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl